Το 2017 παραδίδεται στην πόλη των Τρικάλων ένας νέος χώρος ο οποίος συνενώνει στοιχεία διαφορετικών πολιτιστικών και κοινωνικών διαδρομών. Από χαμάμ σε φυλακή και από χαρά σε λύπη, η μουσική έρχεται πλέον να απλώσει τη δική της νότα και να δημιουργήσει μια ποικιλία συναισθημάτων.

Το ταξίδι αρχίζει από «Τα Τρίκαλα τα δυο στενά», συνεχίζεται «Στην Καλαμπάκα μια βραδιά», «Στην όμορφη Θεσσαλονίκη», στην Ελλάδα, «Μακριά στη Γιοκοχάμα» και στον κόσμο όλο.

Τα Τρίκαλα, η γενέθλια πόλη του Βασίλη Τσιτσάνη, τιμούν τον συνθέτη και στιχουργό πανελλήνιας εμβέλειας. Οι μελωδίες του αποκτούν πλέον στέγη, εδώ, στο «Κέντρο Έρευνας-Βασίλης Τσιτσάνης». Το «Μουσείο Τσιτσάνη» γίνεται πραγματικότητα, μετά την ολοκλήρωση των αναστηλωτικών εργασιών που χρηματοδότησε το EΣΠΑ 2007-2013. Σύντομα, ένα νέο, σύγχρονο, διαδραστικό Μουσείο θα είναι ανοικτό στην τοπική κοινωνία και προσβάσιμο σε κάθε επισκέπτη.

Η προσωρινή έκθεση, με το ενημερωτικό υλικό για τη ζωή και το έργο του Τσιτσάνη καθώς και τη σύνδεση των παλιών Φυλακών με το νέο Μουσείο, αποτελεί μια πρόγευση για αυτό που θα ακολουθήσει.

«Κάνε λιγάκι υπομονή…»

Βασιλένα Μητσιάδη

Αντιπρόεδρος του Κέντρου Έρευνας – Β.Τσιτσάνης