Ημ. Έναρξης: 14 Μαΐου 2017 – Ημ. Λήξης: 14 Μαΐου 2017

Ώρα/Διάρκεια: 10.00 – 15:00

Τοποθεσία: Μουσείο Τσιτσάνη

Το «Μουσείο Τσιτσάνη» προσκαλεί τα παιδιά ηλικίας μέχρι 12 χρονών και τους γονείς τους στο χώρο του Μουσείου την ερχόμενη Κυριακή 14 Μαΐου και ώρες 10:00 – 15:00  σε μια διαδραστική εμπειρία με θέμα τη «Γιορτή της Μητέρας».

Τα παιδιά με την υποστήριξη της μουσειολόγου Εύης Παπαϊωάννου θα ξεναγηθούν στο χώρο του Μουσείου, αναμένοντας να εμπνευσθούν από  τα εκθέματα και τις ιστορίες των τραγουδιών του Τσιτσάνη , για να ζωγραφίσουν την ευχετήρια κάρτα για τη «Γιορτή της Μητέρας».

Το «Μουσείο Τσιτσάνη» φρόντισε να έχουν τα παιδιά στη διάθεσή τους  χρώματα , πινέλα και χαρτόνι, για δείξουν την αγάπη τους και να πουν με ξεχωριστό τρόπο τη δική τους ευχή για τη μητέρα.

Με ζωγραφική και παιδική χορωδία, το Μουσείο Τσιτσάνη τίμησε στα Τρίκαλα τη φετινή Γιορτή της Μητέρας. Από το πρωί της Κυριακής 14 Μαΐου 2017, η μουσειολόγος Εύη Παπαϊωάννου υποδεχόταν μικρά παιδιά, που υπό το βλέμμα του Τσιτσάνη και των μεγάλων μας συνθετών και ερμηνευτών, ζωγράφιζαν για τη μητέρα τους.

Μια ακόμη ευχάριστη έκπληξη, όμως, ήταν η Παιδική Χορωδία Δήμου Διονύσου (Αττικής). Ευρισκόμενη στα Τρίκαλα, χάρισε εντός του Μουσείου, όμορφες συνθέσεις του μεγάλου μας συνθέτη. Τα παιδιά, διδαχθέντα έξοχα από τον μαέστρο και με τη συνοδεία πιάνου και φλάουτου, απέδωσαν με εξαιρετικό τρόπο τραγούδια του τρικαλινού μουσουργού, δίνοντας χρώμα μουσικό στο χρώμα των ζωγραφιών.

Στη συνέχεια τα μέλη της χορωδίας και οι συνοδοί τους ξεναγήθηκαν στο Μουσείο Τσιτσάνη, συνομιλώντας με την αντιπρόεδρο κ. Βασιλένα Μητσιάδη και εμπλουτίζοντας τις γνώσεις τους για τη μουσική παράδοση των Τρικάλων.