Ο Βασίλης Τσιτσάνης, υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες δημιουργούς και από τις σημαντικότερες φυσιογνωμίες του Ελληνικού τραγουδιού τον 20ο αιώνα. Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση του, καθώς και για την τεράστια συμβολή του στον Πολιτισμό της Ελλάδας , το «ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΣΙΤΣΑΝΗ» ανακήρυξε το 2015 ως «Έτος Βασίλη Τσιτσάνη», οργανώνοντας στην Ελλάδα και το εξωτερικό εκδηλώσεις, με στόχο την ανάδειξη του έργου του και την παρουσίαση του στο κοινό.

Στο πλαίσιο αυτών των εκδηλώσεων ξεκινά με την ορχήστρα «Βασίλης Τσιτσάνης», ένα μουσικό ταξίδι στην Ευρώπη και από το ταξίδι αυτό δεν θα μπορούσε να λείπει η πόλη του φωτός, το Παρίσι, όπου την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015 οργανώνεται μια συναυλία – αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη.

Στη συναυλία που θα γίνει με ελεύθερη είσοδο για το κοινό στο θέατρο le passage vers les étoiles”, 17 Cité Joly, 75011 Paris, η ορχήστρα «Βασίλης Τσιτσάνης» θα παρουσιάσει ένα απάνθισμα από τα σπουδαία και αναλλοίωτα στο χρόνο τραγούδια του Βασίλη Τσιτσάνη. Τραγούδια σπάνια σε ομορφιά και αυθεντικότητα, που για ένα αιώνα εκφράζουν το λαό και αποτελούν πηγή δύναμης, ελπίδας, παρηγοριάς, συμπαράστασης, αγάπης και τρυφερότητας, για όλους τους Έλληνες.

ΑΦΙΣΣΑ - ΠΑΡΙΣΙ.