Παρουσιάστηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κέντρου Έρευνας-Μουσείο Τσιτσάνη, το βιβλίο του Γιώργου Πολυμενάκου “ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΦΩΣ” (εκδόσεις Γραφή), σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο “Τσιοπελάκος”.

Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Νίκος Μάντζιος (μαθηματικός και συγγραφέας), το βιβλίο παρουσίασε η κυρία Αθανασία Τσιοτινού (φιλόλογος και διευθύντρια του 7ου Λυκείου Τρικάλων), ενώ αποσπάσματα διάβασε ο κ. Γιώργος Πατούκας (εκπαιδευτικός και ηθοποιός).
Αρκετός ο κόσμος που παρακολούθησε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την παρουσίαση του βιβλίου, ανάμεσά τους η Βουλευτής Τρικάλων κυρία Μαρίνα Κοντοτόλη.
“Θεωρώ ότι το Σκοτεινό φως είναι ένα βαθιά πολιτικό αλλά και ερωτικό βιβλίο ταυτοχρόνως” τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Γιώργος Πολυμενάκος στην εισαγωγή του.

Περιγραφή

Η «Νέα Τάξη» επιχειρεί να επικρατήσει σε ολόκληρη τη χώρα. Σε κάποιες περιοχές έχει καταλάβει ήδη την εξουσία. Πρώτιστο μέλημά της είναι η κάθαρση του κοινωνικού ιστού. Οι κάθε λογής έγχρωμοι, οι σωματικά ανάπηροι, οι ψυχικά ασθενείς, αντιμετωπίζονται ως μολύνσεις που πρέπει να απομακρυνθούν.

Τι σημαίνει όμως, στην πράξη, «να απομακρυνθούν»;

Ποια θα είναι η μοίρα της αγαπημένης του Άγι που ανήκει στους «φυλετικά κατώτερους»;

Ποιες θα είναι οι επιπτώσεις για τον ίδιο του τον αδερφό που έχει διαγνωσθεί με ψυχική ασθένεια;

Το “ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΦΩΣ” είναι το δεύτερο βιβλίο της «Τριλογίας των Φάρων», όπου μέσα από τις σελίδες του, καταγράφει την ιστορία μιας ομάδας ανδρών και γυναικών που προσπαθούν να επιβιώσουν δίνοντας εξετάσεις υπακοής, ή αντίστασης, σε αυτή τη νέα, αμείλικτη τάξη πραγμάτων, ανάμεσα στα σωριασμένα ερείπια των μύθων του παρελθόντος. Αλλά ακόμη και σ’ αυτόν τον ζοφερό κόσμο, μπορεί να υπάρξει μια ρωγμή στο σκοτάδι…