Την ευκαιρία να γνωρίσουν το έργο του τρικαλινού ζωγράφου Κώστα Ντάκου  (1904 – 1980) σε αναδρομική του έκθεση, είχαν δεκάδες φιλόμουσοι από τα Τρίκαλα και όλη τη χώρα στο Μουσείο Τσιτσάνη (χώρος Δίδυμου Οθωμανικού Λουτρού). Το έργο του ζωγράφου, με καταγωγή από το ορεινό Μαλακάσι, παρουσιάστηκε στα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο “Κώστας Ντάκος, ο Κρυστάλλης της ζωγραφικής”, το απόγευμα του Σαββάτου 11 Νοεμβρίου 2023. Ο Δήμος Τρικκαίων στήριξε την εκδήλωση και την έκθεση, που θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2024 (09:00 – 15:00 και 17.30 – 21.00 καθημερινά, με ελεύθερη είσοδο). Τον Δήμαρχο Τρικκαίων Νίκο Σακκά, εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μιχάλης Λάππας, τονίζοντας τη σημασία που αποδίδει ο Δήμος συνολικά στην ανάδειξη καλλιτεχνών από την περιοχή. Παρέστη, επίσης, απευθύνοντας σύντομο χαιρετισμό, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου, εκφράζοντας τη χαρά του για την πραγματοποίηση της έκθεσης, επισημαίνοντας τη σημασία της.
Εξάλλου, η επιμελήτρια της έκθεσης αρχιτέκτων – ιστορικός τέχνης κ. Μάγδα Αναγνωστή – Παπαβάσου, τόνισε επίσης στον πρόλογό της, τη σημασία της καλλιτεχνικής προσφοράς τρικαλινών, όχι μόνο στη μουσική, αλλά και γενικότερα στην τέχνη. Η ίδια, ξενάγησε το πολυπληθές κοινό στους χώρους, στους οποίους αναπτύσσεται η έκθεση, η οποία παρουσιάζει έναν χρονολογικό ταξίδι μέσα από τα έργα του. Καλύπτει, δε, τις διάφορες περιόδους και τις εξελίξεις στο ύφος και την τεχνική του, ως προς τα έντονα χρώματα, τις γεωμετρικές μορφές και την έκφραση των συναισθημάτων του καλλιτέχνη.

Ουσιαστικά, η έκθεση αναδεικνύει την ιστορική και πολιτιστική σημασία του Κώστα Ντάκου, προσφέροντας μια σπάνια ευκαιρία στο κοινό να εμβαθύνει στον κόσμο του καλλιτέχνη και να εκτιμήσει την επίδρασή του στην ελληνική τέχνη.

Στον χώρο εκδηλώσεων του Μουσείου Τσιτσάνη, ακολούθησε αναλυτικότερη παρουσίαση των έργων του ζωγράφου και του λευκώματος που εξέδωσε ο Δήμος Τρικκαίων, με συγγραφέα την κ. Αναγνωστή – Παπαβάσου. Μίλησαν, ο κ. Δημήτρης Παυλόπουλος, καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ, και ο κ. Γιάννης Μάζης, ομότιμος καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής Θεωρίας στο ΕΚΠΑ.
Ο τρικαλινός ηθοποιός Χρήστος Χαλβατζάρας απέδωσε αποσπάσματα από το βιβλίο και η σημαντική πολιτιστική αυτή εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μουσικό αφιέρωμα σε ενορχηστρώσεις του Σάκη Κοντονικόλα. Στο αφιέρωμα, μουσικά έργα τρικαλινών δημιουργών ερμηνεύονταν σε αντιστοίχηση με τη ζωή του ζωγράφου.
Παρέστησαν επίσης, η εντεταλμένη σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου Τρικκαίων, Εφη Λεβέντη, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στον Δήμο Τρικκαίων,Γιώργος Καΐκης, ο τ. βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος και πλήθος φιλότεχνων.