Στην αίθουσα εκδηλώσεων του μουσείου Τσιτσάνη και παρουσία αρκετών συμπολιτών, φίλων της λαϊκής και όχι μόνο μουσικής, παρουσιάστηκε επίσημα στο Τρικαλινό κοινό, το βιβλίο του Ανέστη Μπαρμπάτση «Το πρώιμο έργο του Βασίλη Τσιτσάνη», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Fagottobooks.

Για το ενδιαφέρον αυτό βιβλίο που επιχειρεί μια σε βάθος έρευνα για τα πρώτα συνθετικά χρόνια του μεγάλου Τρικαλινού δημιουργού στη δισκογραφία, μίλησαν οι:

Θεόφιλος Αναστασίου  Φιλόλογος, Ερευνητής,Γιώργος Κοκκώνης Μουσικολόγος, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου και Νίκος Ορδουλίδης Μουσικολόγος, Πανεπιστημιακός Υπότροφος στο Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Ο Βασίλης Τσιτσάνης γεννήθηκε στα Τρίκαλα το 1915. Από μικρή ηλικία ασχολείται με τη μουσική και μέχρι το 1935 όπου και φεύγει για την Αθήνα, έχει συνθέσει σαράντα μουσικά κομμάτια. Το παρόν βιβλίο ασχολείται με τη μουσική ανάλυση του πρώιμου συνθετικού έργου σε σχέση με το ιστορικό, κοινωνικό, πολιτισμικό πλαίσιο των Τρικάλων, μέσα στο οποίο διαμορφώθηκε το εν λόγω ρεπερτόριο.