Με απόλυτη επιτυχία και τις καλύτερες κριτικές, ολοκληρώθηκε ο φετινός κύκλος των εκδηλώσεων «Τσιτσάνεια 2017» με τις «Μούσες του Τσιτσάνη».

Η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων συνεπής στη διατήρηση του θεσμού «Τσιτσάνεια», ο οποίος μετρά 20 χρόνια, διοργάνωσε φέτος τέσσερις εκδηλώσεις: «Να χαμηλώναν τα βουνά» – αφιέρωμα στην ξενιτιά στην Ελάτη Τρικάλων, «Με το φεγγάρι περπατώ» – αφιέρωμα στα παραδοσιακά νυχτέρια στο Περτούλι Τρικάλων, «Ο δικός Δημήτρης, ο Μητροπάνος της καρδιάς μας» – αφιέρωμα στον μεγάλο τρικαλινό τραγουδιστή στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων στο Φρούριο και την τελευταία, τις «Μούσες του Τσιτσάνη».

Στη μουσική παράσταση-αφιέρωμα στη γυναίκα, που ήταν τις περισσότερες φορές το επίκεντρο της δημιουργίας του Βασίλη Τσιτσάνη, τα τραγούδια του ερμήνευσαν μοναδικά η Λυδία Σέρβου, η Λιζέτα Καλημέρη και η Φωτεινή Βελεσιώτου, συνοδευόμενες από την Ορχήστρα Μουσείου Τσιτσάνη. Την επιμέλεια του προγράμματος είχε ο Στέλιος Καραγιώργος, την ενορχήστρωση ο Σάκης Κοντονικόλας και την επιμέλεια του οπτικού υλικού ο Αχιλλέας Λέρας.

Παρουσία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, του Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστου Μιχαλάκη και πλήθους επισήμων, ο κόσμος απόλαυσε τις αξέχαστες επιτυχίες του Βασίλη Τσιτσάνη. Οι μελωδίες της «Μάγισσας», της «Αρχόντισσας» και της «Αχάριστης» κατέκλυσαν τον Μύλο Ματσόπουλου και το ενθουσιασμένο κοινό συνόδευσε πολλές φορές τις εξαιρετικές ερμηνεύτριες.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός εξήρε την αξία του θεσμού των «Τσιτσανείων», που φέτος συμπλήρωσε είκοσι χρόνια, και ευχαρίστησε τις Τρικαλινές και τους Τρικαλινούς που στηρίζουν την προσπάθεια της Περιφέρειας και της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων να αναδείξουν τον πολιτισμό και τους δημιουργούς του τόπου μας.

Η μαγική βραδιά έκλεισε με τις ερμηνεύτριες και την ορχήστρα να γίνονται ένα με τον κόσμο, που χειροκρότησε θερμά τους καλλιτέχνες.